Back to Top

Salade de Royan

Menu andere voorgerechten

 Andere voorgerechten     
 Land van herkomst: Frankrijk
 Aantal personen 4
 Tijd voorbereiding  10 min
 Tijd bereiding 5 min
 Ingrediënten  Sla melange
Walnoten
1 zakje Ravioli uit de Dauphiné
cherrytomaatjes
croutons
gekookt ei
slakruiden
mosterd
Balsamico azijn
Olijfolie
 Bereiding

Belangrijk! Je kunt van de Ravioli uit de Dauphiné twee soorten krijgen. De ene moet je enkel 1 minuut in kokend water leggen. De andere moet je opbakken. beiden zijn lekker, maar ik prefereer de laatste.

Maak een dressing aan van de azijn, olijfolie, een beetje mosterd en de slakruiden. Was de gemengde sla. Gebruik geen ruccola, omdat deze een te sterke smaak heeft en de smaakvan de ravioli kan overheersen. Meng de walnoten door de sla alsmede de croutons, plakje ei en 2 cherrytomaatjes. Verdeel de sla over vier dessert bordjes. Begiet de sla met wat dressing.

  • De ravioli die je moet koken komt in een pakje met meestal vier vellen. Die vellen zijn geperforeerd en de raviolies laten vanzelf los tijdens de bereiding.
    Maak wat kippenbouillon van een blokje breng deze aan de kook, haal de pan van het vuur en doe de ravioli vellen er in. Ze zijn gaar als ze boven komen drijven. De ravili er voorzichtig uit scheppen en even laten uitlekken. vervogens over de bordjes verdelen. Let op! De ravioli mag niet koken.

  • De opbak ravioli
    Verhit een pan met antiaanbaklaag, zonder olie. Doe de ravioli in de pan en bak deze tot ze bruin beginnen te worden. Regelmatig voorzichtig omscheppen met een spatel. De ravioli over de bordjes verdelen.


Bron  Dinie van den Bos