Back to Top

Filet mignon en croute

Menu varkensvlees

 Categorie . Hoofgerecht - varkensvlees
     filet mignon porc croute 1024x683
 Land van herkomst: Frankrijk
 Aantal personen 3
 Tijd voorbereiding  10 min
 Tijd bereiding35 min
 Ingrediënten 1 varkenshaas
1 rol bladerdeeg
6 plakken droge ham
1 bol mozzarella
2 takjes basilicum
1 eigeel geklopt met een beetje melk
Olijfolie in spray (liefst geparfumeerd)
zout en peper
 Bereiding  

Verwarm de oven voor op 180°. Snij de Mozarella in plakjes van een halve cm dikte. Was de takjes basilicum en haal eer voorzichtig de blaadjes van af


Rol het plak bladerdeeg uit. Leg op het midden van het deeg de plakken ham (elkaar en betje overlappend). Leg er vervolgens de plakjes Mozarella op en daarop de blaadjes basilicum. Wat zout en peper toevoegen.

Leg daarop het vlees. Zorg dat het vlees overal een even dikke laag vormt, eventueel door het om te vouwen of er wat van af te snijden. Bespuit het met wat olijfolie. Op smaak brengen met peper en zout. Snij het bladerdeeg op maat zodat het over het vlees kan worden dichtgevouwen (de plak moet een overlap van ¾ cm hebben. Voor het dichtplakken wat eigeel gebruiken. Draai hetpakketje om zodat de naad aan de onderkant komt te liggen.

Snij met een mes twee sneetjes in het bladerdeeg. En maak daaerin met wat aluminiumfolie twee schoorsteentjes. Smeer het deeg in met eigeel en zet het zo,n 40 min in de oven

snij voor het serveren het vlees in plakken. Niet de dun anders breekt de korst. Garneer het met wat boontjes en aardappelpuree.

Bron Internet